2016. április 11., hétfő

Böjt: első felkészítő nap

Sziasztok!

  Elkezdődött a tizenhét napos tisztítókúrám. Kellőképpen nagy elhatározás kell hozzá, ezt már most érzem. De az édesanyámmal folytatott beszélgetésem még inkább megerősített abban, hogy meg tudom és meg is kell csinálnom. Ezzel önmagam előtt bizonyítok, hogy kellő akaraterővel végig tudok valamit csinálni. Ugyan úgy, mint ő magam. Egyenlőre az első nehézséget nem a szédülés vagy a fejfájás, esetleg a rossz közérzet okozza. Sokkal inkább a zabálhatnék. Át kell fordítanom a gondolkodásomat. És erre is kitűnő alkalmat ad a kúra. Nem azért élek, hogy egyek, hanem azért eszem, hogy éljek! A kúra után ezt kellene az egyik mottómmá tennem. Az sem lesz éppen könnyű dolog, hogy esténként és hétvégente a kúra alatt is főzni fogok a férjemnek, mert éhesen és fáradtan jön haza. Nem tehetem meg vele, hogy rá hagyok mindent, csak, hogy ne essem kísértésbe. Annyit kértem tőle, hogy esténként támogasson, nehogy mégiscsak bezabáljak és még nagyobb kárt tegyek magamban! 
  Valóban, itt egyetlen dolgot kell átvariálni, mégpedig azt, hogy a kúra ideje alatt ne járjon az eszem egyfolytában az ételeken. Azzal csak kínzom magam. Nem arra kell gondolnom, hogy most nem lehet, nem szabad, tilos. Inkább arra, hogy ezzel a döntésemmel megtámogatom a szervezetemet a megújulásban és gyógyulásban.
 Tudom, hogy fittebb, egészségesebb leszek és sokkal több lesz az energiám, ami  a közelgő ballagás és anyák napja miatt viszont elengedhetetlen. 


  Reggelire ugyan még kávét ittam rizstejjel és egy kevés barna cukorral. Ezt töredelmesen beismerem. Azonban este már viszem magammal haza az egyik doboz zöld teámat, hogy azzal váltsam ki a reggeli italt. A boltban felszeleteltem három zöld almát és négy kivit ketté vágtam. Alaposan belaktam belőle. Azonban az agyamban lévő rossz kondíció miatt már azon járt az eszem fél óra múltán, hogy miként hághatnám át a szabályokat. Vajon valóban szükségem van nekem erre? Nem menne másként? És minduntalan átbeszélem magammal, hogy azért, hogy megtisztuljak, és a régi rossz, ártalmas szokásaimat leromboljam, erre bizony szükség van. Olyan, mintha újra telepíteném a rendszert. Új programokat kapok, új szokásokat veszek fel. 
  Ebédre tonhalas vegyes salátát ettem egy nagy gerezd szeletelt fokhagymával és egy bögre epres zöld teával. Bár ez két órája volt, ismét éhesnek érzem magam. Egy-két nap múlva összeszűkül a gyomrom, és nem fogom már annyira kívánni az ételt. Most még érzem az elmúlt életforma egyik mellékhatását. 

  Uzsonnára megeszem a másik zacskó salátámat a másik tonhalkonzervvel. Holnap már elhagyom a tonhalat, mert az nyilván nem támogatja a tisztító kúrát. Vacsorára pedig sült zöldséget készítek, és megpárolom a holnapi ebédnek valót :) Cékla, cukkini és sárga répa. 

Napközben a Leg Magic-en 200-300 húzást végzek, a chilin pedig 150 gyakorlatot, az egészet hármas bontásban. Így nem terhelem le magam egyszerre. Nagyon jó érzés, mert már látszódik valamennyi eredmény a hasamon :) És ez motivál. Egyre jobban és jobban.

Az Instagramon pedig csináltam egy oldalt, ahová feltöltöm a kúrával és a bloggal kapcsolatos képeket. Ha gondoljátok nézzétek meg :)   #talpignoblog

Puszi

Joyo ^^       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...